Nieuws

Tekorten PIR en PUR zorgen voor problemen!

Geplaatst op 16 mei 2017 | 0 Reacties

Artikel uit de Cobouw, het weekblad voor de bouw,  16 mei 2017:

Door leveringsproblemen van de belangrijkste grondstof  en een wereldwijd toegenomen vraag  ontstaat een tekort aan PUR en PIR isolatieplaten. De prijzen lopen snel op, terwijl het lang niet altijd mogelijk is uit te wijken naar andere isolatiematerialen.

De prijzen voor PUR en PIR producten zijn sinds begin dit jaar met 25 procent opgelopen. En de stijgingen lijken nog niet ten einde. Vebidak is de eerste Nederlandse brancheorganisatie die nu aan de bel trekt over de prijsstijgingen, die deels zijn terug te voeren op leveringsproblemen.

Twee van de zes wereldwijde leveranciers van de grondstof methyleendifenyldi isocyanaat, MDI, worstelen met een haperende productie. Onder andere als gevolg van een grote explosie in een MDI-fabriek.

Tegelijkertijd is de vraag naar polyurethaan het laatste half jaar sterk toegenomen. Polyurethaan wordt niet alleen gebruikt als isolatiemateriaal, maar ook in matrassen, schoenzoelen, auto-dashboards en tal van andere producten. Door de oplevende wereldeconomie is de zuigkracht vanuit andere branches groot. De automobielindustrie geniet in veel gevallen een voorkeurspositie onder de grondstoffenleveranciers omdat daar hoge boetes zijn afgesproken voor het niet op tijd leveren.

Mocht u meer willen weten over de stand van zaken rondom de actuele productie van Pir en Pur-producten, wij staan u graag te woord!


Laat een reactie achter

Deze website maakt gebruik van cookies Meer informatie

Sinds 1 juni 2012 is er een nieuwe wet, de telecomwet. Daardoor is elke website wettelijk verplicht de gebruiker te informeren over "cookies" en toestemming te vragen voor het gebruik hiervan. Cookies zijn bestanden die uw voorkeuren tijdens het surfen onthouden en opslaan op uw computer. Een cookie slaat niet uw persoonlijke gegevens op. Ze onthouden alleen uw voorkeuren en interesses op basis van het surfgedrag. Kombi Bouwmaterialen gebruikt cookies voor de eigen website statistieken. Cookies weten niet wie u bent. Naam, adres, leeftijd en andere persoonlijke gegevens worden niet in de cookies opgeslagen. Wel maken zij het mogelijk om u bij een volgend bezoek weer te herkennen. Het uitschakelen van cookies heeft alleen gevolgen voor de computer én browser waarop u deze handeling uitvoert. Indien u gebruik maakt van meerdere computers en/of browsers dient u deze handeling zo vaak als nodig te herhalen.

Cookie wetgeving