Binnenmuurstenen

Tijdens de ruwbouwfase zijn de binnenmuren een belangrijk onderdeel van de bouw. De binnenwanden hebben een constructieve functie, maar ook een warmte- en geluidsisolerende functie. Bij KOMBI Bouwmaterialen kun je voor alles terecht voor het maken van een binnenmuur en we hebben vele soorten en maten op voorraad. Dit betekent dat je al snel aan de slag kunt met jouw bouwproject!

Al onze binnenmuurstenen voldoen aan de wettelijke eisen voor particuliere woningen en bedrijven. Werken met binnenmuurstenen is ideaal, want je kunt ze precies afstemmen op het beoogde gebruik. Dus heb je speciale eisen? Dan is het belangrijk dat je de binnenmuurstenen daarop afstemt.

Verschillende soorten binnenmuurstenen

Binnenmuurstenen worden meestal gemetseld of gelijmd. KOMBI Bouwmaterialen levert binnenmuurstenen voor allebei deze verwerkingsmethodes.

Kalkzandstenen

Kalkzandstenen zijn binnenmuurstenen die geschikte zijn voor dragende en niet-dragende binnenwandconstructies. Kalkzand is een natuurlijk materiaal, gemaakt van zand, kalk en water. Daarnaast is kalkzandsteen schoon, eenvoudig aan te brengen en geeft het nauwelijks afval. Voordelen van kalkzandsteen zijn dat het geluid dempt en goed isoleert. Dus in de zomer houdt het de warmte buiten en in de winter houdt het de warmte juist vast!

Betonblokken

Betonblokken zijn geschikt voor grondwerken, buitenwerken en metselwerken. Het zijn veelzijdige blokken van de hoogste kwaliteit en kunnen direct verwerkt worden. Betonblokken zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Ze kunnen zowel hol als vol zijn en bestaan uit verschillende types.

Gipsblokken

Gipsblokken bestaan uit massief stucgips en zijn zeer geschikt voor het bouwen van niet-dragende scheidingswanden of bijvoorbeeld voorzetwanden in binnenruimten van woningen, kantoren en utiliteitsgebouwen. Gipsblokken worden in halfsteensverband geplaatst en aan elkaar gelijmd. Dit is een snelle manier van verwerken en het belast de vloer minder.

Cellenbeton

Cellenbeton is licht, natuurlijk bouwmateriaal, gemaakt van klak, cement en zand. Cellenbeton wordt veelal toegepast voor badombouwen, scheidingswanden, leidingkokers en schoorsteenmantels. Deze lichtgewichtblokken zijn onbrandbaar, eenvoudig te verwerken en hebben een grote draagkracht.

Keramische stenen en blokken

Onder de vakidoten beter bekend als ‘Poriso’, de lichtgewicht keramische binnenmuurstenen. Deze steen is een vele malen lichter dan de traditionele baksteen en is meer dan geschikt voor dragend metselwerk.

Wij werken samen met de volgende leveranciers voor onze binnenmuurstenen:

Silka

Wienerberger

Ytong

BIA

Juwo

Wij denken graag mee voor de best passende bouwoplossing! Indien je hier geen geschikte oplossing kunt vinden, kun je altijd contact opnemen met onze afdeling Verkoop. Kijk op deze pagina voor de contactgegevens.