Gevelbekleding

Ben je op zoek naar de juiste gevelbekleding voor jouw project? Wij kunnen het bij KOMBI Bouwmaterialen voor je regelen! Het afwerken van gevels met hout- en plaatmateriaal komt tegenwoordig steeds vaker voor. Met de afwerking kun je eindeloos variëren, dus voor architecten natuurlijk hartstikke interessant om de vormgeving te kunnen beïnvloeden. Hoe meer kleur en materiaalkeuze, hoe meer je kunt losgaan in het ontwerp!

De belangrijkste functie van gevelbekleding is een bijdrage leveren aan het droog en comfortabel houden van het bouwwerk. Gevelbekleding heeft geen geluidswerende of isolerende functie, maar het draagt hier wel aan bij.

Verschillende soorten gevelbekleding

Bij KOMBI Bouwmaterialen hebben we een ruim assortiment gevelbekleding. Zo vind je de volgende soorten gevelmaterialen:

  • Houten gevelbekleding
  • Kunststof gevelbekleding
  • Gevelbekleding van HPL platen
  • Minerale gevelbekleding

Gevelbekleding is er in alle soorten, kleuren en maten. Om je een goed beeld te geven, kun je onze gevelbekleding ook komen bekijken in onze showroom.

Aanbrengen van gevelbekleding

Een geheel gevelbekledingsysteem is opgebouwd uit regelwerk met een bekleding die uit veel verschillende materialen kan bestaan. Achter het regelwerk wordt een damp-open, vochtkerende folie aangebracht. Aan de binnenzijde van de constructie (warme zijde) komt een dampremmende folie. Direct achter de gevelbekleding moet er voldoende ventilatie zijn, anders komt er vocht in de constructie en kan het regelwerk gaan rotten. Voorkom houtrot door de juiste folies, aan de juiste zijde, op de juiste manier aan te brengen.

We onderscheiden open en gesloten gevelbekleding. Over het algemeen worden gevelbekledingsprofielen horizontaal geplaatst. Belangrijk bij het aanbrengen van open gevelbekleding is dat een damp-open en UV bestendige folie wordt toegepast achter de delen. Bij een gesloten gevelbekleding worden de profielen aangesloten of overlappend op het regelwerk aangebracht. Een goede ventilatie achter de schermen zorgt ervoor dat vochtproblemen voorkomen worden. Wanneer de gesloten gevelbekleding verticaal wordt geplaatst, moeten de bevestigingsregels op vaste afstanden worden onderbroken. Zo zorg je voor voldoende ventilatie.

Om jou een ruime keuze aan gevelbekleding te kunnen geven, werken wij samen met de volgende leveranciers:

Cape Cod

Keralit

Modiwood

Eternit Sidings

Eternit gevelbekleding