Isolatie

Bij bouwprojecten is isolatie een belangrijk thema. Goede isolatie begint bij de fundering en eindigt bij de nok. Isoleren zorgt voor lagere energiekosten en je draagt bij aan een beter milieu. Bijkomend voordeel is dat de waarde van je huis of van een bedrijfsruimte vaak ook nog stijgt. Isoleren is dus een slimme investering voor jouw opdracht!

We kennen verschillende soorten isolatie en ieder gebied vraagt haar eigen materiaal:

  • Spouwmuurisolatie
  • Kelderwandisolatie
  • Vloerisolatie
  • Gevelisolatie
  • Muurisolatie
  • Dakisolatie

Verschillende materialen voor isolatie

Voor iedere toeppassing hebben wij een oplossing. Welke isolatie je het beste kunt gebruiken, hangt natuurlijk af van je klus. Heb jij vragen over welke isolatie jij nodig hebt? Neem dan contact op met een van onze collega’s van de verkoop. Door het stellen van de juiste vragen, kunnen zij het beste inschatten welk materiaal geschikt is voor jouw klus. We onderscheiden de volgende materialen:

EPS

Polystyreen of EPS wordt in de volksmond ook wel piepschuim of tempex genoemd. Het is een kunststof isolatiemateriaal voor het isoleren onder betonvloeren en bijvoorbeeld daken. EPS is goedkoper en daarnaast licht en gemakkelijk te verwerken.

Minerale wol

Minerale wol is wol die gesponnen is van glas. Minerale wol dient als isolatiemateriaal voor bijvoorbeeld binnenwanden, voorzetwanden, vloeren en hellende daken. Het is licht van gewicht en erg flexibel. Daardoor kun je minerale wol makkelijk rond leidingen en doorvoeren aansluiten.

XPS

XPS is een breed inzetbare hardschuimisolatieplaat. De plaat is licht van gewicht, duurzaam en vochtbestendig. Door het productieproces van XPS platen hebben ze een hogere druksterkte. Door de verschillende druksterktes zijn ze geschikt voor talloze toepassingen.

PUR en PIR

Verwarrend! Het verschil is een letter, maar het zijn wel verschillende materialen. Toch wordt deze isolatie vergelijkbaar toegepast en is het inmiddels niet meer weg te denken. De isolatiewaarde van PIR is iets hoger dan dat van PUR. PUR-hardschuimplaten worden veelal gebruikt voor dakisolatie, terwijl PIR-hardschuimplaten voornamelijk worden toegepast bij gevelisolatie.

Resolschuim

Resol is een op hars gebaseerd isolatiemateriaal. Door de fijne structuur van het materiaal, heeft rosel hardschuim een hogere brandweerstand. Resolhardschuim isolatie is brandveiliger en beter isolerend dan de traditionele isolatiematerialen.

Steenwol

Als je het hebt over de hoogste kwaliteit isolatiematerialen, dan heb je het over steenwol. Steenwol heeft het allemaal, brandveilig, duurzaam, waterafstotend, vormvast en erg gemakkelijk te plaatsen.

Glaswol

Glaswolisolatie is een van de meest gebruikte soorten isolatiemateriaal. Het is brandveilig, duurzaam, waterafstotend, licht van gewicht en als klapper op de vuurpijl haalt het ook nog eens zeer hoge isolatie waarden.

Leveranciers van isolatie

Hieronder staan een aantal leveranciers waarvan wij de verschillende soorten isolatie kunnen leveren. Verder kunnen we ook nog andere merken isolatie leveren. Neem hiervoor contact met ons op!

Kingspan Insulation

Rockwool

Unilin

Recticel

Knauf Isolatie

Unidek

Isobouw

Isover

Isovlas