Vloeren & Prefab oplossingen

Effectief bouwen, dat vinden we bij KOMBI Bouwmaterialen belangrijk. Wanneer je gaat bouwen is het natuurlijk noodzakelijk om de ruimte van een vloer te voorzien. De vloer is de basis van elk gebouw.

Nadat de funderingsbekisting is uitgezet is het tijd om de ondervloer te realiseren. Beton is hiervoor zeer geschikt. Belangrijk is wel om wapening toe te passen, want dit zorgt voor de draagkracht en stevigheid van het beton. Bij KOMBI Bouwmaterialen kun je terecht voor verschillende mogelijkheden wat betreft vloeren.

Breedplaatvloer

Een breedplaatvloer is ideaal als het gaat om leidingwerk. De breedplaatvloer is een geïsoleerde verdiepingsvloer die gebruikt wordt in de woning- en utiliteitsbouw. Een voordeel van de breedplaatvloer is de grote vormvrijheid.

Kanaalplaatvloer

De kanaalplaatvloer staat voor het volgende: hoe minder materiaal, hoe minder zwaar. Kanaalplaatvloeren worden veel toegepast in de woningbouw, maar ook in de utiliteitsbouw. Net als de breedplaatvloer is dit een prefab vloer gemaakt van beton. De platen zijn voorzien van holle kanalen. Hierdoor zijn ze dus lichter, zonder dat ze veel sterkte verliezen.

PS-combinatievloer

In de volksmond beter bekend als de  broodjesvloer, biedt maatwerk voor vrijwel iedere begane grondvloer. Dit is een vrijdragende systeemvloer waarbij voorgespannen betonnen liggers worden opgevuld met isolerende vulelementen. De vulelementen zijn gemaakt van EPS. Deze vloer wordt vaak als dragende grondvloer gebruikt in zowel de woning- als de utiliteitsbouw.

Ribcassettevloer

Een ribcassettevloer bestaat uit geprefabriceerde vloerelementen en twee betonnen ribben met daarop de spiegel. Het is een vrijdragende systeemvloer. De ribcassettevloer wordt toegepast als geïsoleerde begane grondvloer in zowel de woningbouw als de lichte utiliteitsbouw. Voordelen zijn dat het een isolatie en vloer ineen is en dat je de vloer snel kunt monteren.

Renovatievloer

Een renovatievloer is een nieuwe vloer in een bestaand pand. Ook hiervoor bieden wij diverse oplossingen. Denk aan houten balken van oudere woningen. Deze zijn na verloop van tijd ook aan vervanging toe.

Op het gebied van vloeren werken wij samen met de volgende leveranciers:

Mosatech

De Hoop Pekso

Havebo