Uden T: (0413) 25 68 88
Sint-Oedenrode T: (0413) 47 25 65

Wij zijn vandaag geopend
van 8:00 tot 12:00

Wij staan voor u klaar
Gipsvezelplaten van fermacell KOMBI Groen

KOMBI GROEN Gipsvezelplaten van Fermacell

Duurzaamheid in Bouwen: De Kracht van Fermacell Gipsvezelplaten bij KOMBI Bouwmaterialen

Bij KOMBI Bouwmaterialen geloven we in de kracht van duurzaam bouwen. Daarom zijn we verheugd om Fermacell gipsvezelplaten aan te bieden, een product dat naadloos aansluit bij onze visie op milieuvriendelijkheid en kwaliteit in de bouwsector.

Fermacell gipsvezelplaten bestaan namelijk uit gips en cellulosevezels. Beide grondstoffen zijn recyclingproducten. Dips is het restproduct van de rookgasontzwavelingsinstallatie bij kolengestookte electriciteitscentrales. De cellulosevezels worden gewonnen uit oud papier. Naast het gebruik van het zogeheten rookgasontzwavelingsgips, verwerkt Fermacell tegenwoordig ook tot 25% recyclinggips in haar gipsvezelplaten. Dit recyclinggips bestaat onder andere uit zaagafval uit de productie, schuurstof en gipsafval uit de gehele bouwkolom.

Terug naar overzicht

Geplaatst op 12 februari 2024

Meer informatie

Fermacell gipsvezelplaten zijn niet zomaar bouwmaterialen; ze vertegenwoordigen een revolutie in duurzaam bouwen. Deze platen worden vervaardigd met een innovatieve mix van gerecyclede materialen, waaronder gips en gerecycled papiervezel. Dit proces vermindert niet alleen de afhankelijkheid van niet-hernieuwbare grondstoffen, maar minimaliseert ook de impact op het milieu door het verminderen van afval en het verbruik van natuurlijke hulpbronnen.

Een van de meest opvallende kenmerken van Fermacell gipsvezelplaten is hun uitzonderlijke duurzaamheid en lange levensduur. Deze platen zijn bestand tegen vocht, schimmel en vuur, wat resulteert in een constructie die jarenlang meegaat zonder aan kwaliteit in te boeten. Dit betekent niet alleen minder noodzaak voor vervanging of reparatie, maar ook een aanzienlijke vermindering van de milieubelasting die gepaard gaat met frequente renovaties of herbouw.

Daarnaast dragen Fermacell gipsvezelplaten bij aan een gezonder binnenklimaat. Door hun natuurlijke eigenschappen helpen ze vocht te reguleren en de luchtvochtigheid te stabiliseren, wat de vorming van schimmels en allergenen vermindert. Dit resulteert in een comfortabele leef- en werkomgeving voor bewoners en gebruikers van gebouwen, terwijl het tegelijkertijd de behoefte aan energieverslindende ventilatiesystemen vermindert.