Uden T: (0413) 25 68 88
Sint-Oedenrode T: (0413) 47 25 65

Wij zijn vandaag geopend
van 8:00 tot 12:00

Wij staan voor u klaar

Mortels

Mortel of specie is een fijn betontype dat veel wordt gebruikt om te metselen. Ook kun je dit gebruiken om staalconstructies te vullen. Dit zijn grote, grove klussen! Kom naar KOMBI Bouwmaterialen voor professionele producten om deze projecten aan te pakken.

Mortels zijn er in verschillende uitvoeringen. Dit is afhankelijk van de structuur. Welke mortel jij nodig hebt, hangt af van jouw project. Laat je adviseren door een van onze verkoop collega’s!

Voegmortel gestapeld

Soorten mortels

Verschillende soorten mortels

Voorheen bestonden mortel voornamelijk uit zand met kalk. Tegenwoordig bevatten mortels cement, waardoor ze vele malen sterker zijn. De samenstelling van mortelspecie bestaat uit 1 deel bindmiddel, 3 delen granulaat en 1 deel water. Vermeng je deze componenten op een goede manier, dan is het resultaat een mengsel met de optimale sterkte na uitharding!

In het assortiment van KOMBI Bouwmaterialen hebben we verschillende soorten mortels:

  • Betonmortels
  • Metselmortels
  • Zandcement mortels
  • Egalines
Big bag zand

Kom eens langs

KOMBI Bouwmaterialen is de leverancier als het gaat om bouwchemie. Dus zeker ook voor verschillende soorten mortels. Wij hebben een ruim assortiment en een flinke voorraad en bieden de beste kwaliteit. Bestel telefonisch, via de mail of kom eens langs op een van onze vestigingen.

De koffie staat klaar!

Wat is het verschil?

Misschien duizelt het je intussen. Wat is nou het verschil tussen mortel, cement en beton? Maak je niet druk, je bent niet de enige die hier vragen over stelt. Het verschil tussen cement en mortel zit hem in de samenstelling van de producten. Cement is een fijn bindend poeder, terwijl mortels samengesteld zijn uit cement en zand. Bij beton wordt er naast cement en zand ook nog grind toegevoegd. Afhankelijk van de toepassing, benodigde sterkte en snelheid wordt de keuze gemaakt voor het juiste type cement, mortel of beton.

Woonhuis project Nuland
Woonhuis project Zeeland
Achterkant project Zeeland luxe woonhuis