Uden T: (0413) 25 68 88
Sint-Oedenrode T: (0413) 47 25 65

Wij zijn vandaag geopend
van 7:00 tot 16:00

Wij staan voor u klaar

Kitten en lijmen

Wil je verschillende onderdelen in huis aan elkaar bevestigen, maar wil of  kun je geen spijkers of schroeven gebruiken? Dan zijn er ook nog andere producten om deze klus te klaren! Een veelzijdig product is kit. Je kunt het gebruiken voor afdichten, vullen en isoleren van kieren, naden en afsluitingen. Welke soort kit je moet gebruiken hangt af van de ondergrond en de ruimte van het project.

Wil je een verbinding maken met lijm en ervan uitgaan dat deze ook echt vast komt te zitten? Gebruik dan contactlijm, montagelijm of lijmspray. Bij KOMBI Bouwmaterialen zorgen we dat hier altijd voldoende van op voorraad is.

Assortiment Den Braven profshop

Kit, lijm en lijmkit

Wat is lijm, wat is kit en wat is lijmkit?

Lijm gebruik je om twee delen aan elkaar vast te maken. Ook voor iedere klus is weer een andere lijmsoort die je kunt gebruiken. De ene lijm hecht beter aan metaal en de andere weer beter aan plastic. Daarnaast moet de ene lijmsoort beter tegen hoge temperaturen bestand zijn en een andere weer tegen veel water.

Ook heb je een ruime keuze aan verschillende soorten kit. Ook voor kit geldt namelijk dat er voor iedere klus een ander soort kit gebruikt kan worden. Kitten worden gebruikt om naden en kieren dicht te maken. Door de elasticiteit kun je kit ideaal gebruiken om verschillende materialen af te dichten.

De naam lijmkit zegt het eigenlijk al. Lijmkit wordt gebruikt om verschillende materialen aan elkaar te verbinden, waarbij enige elasticiteit nodig is.

Kitten en lijmen

KOMBI levert kwaliteit

Waarom?

  • Deskundig, persoonlijk advies op maat; wij weten écht waar we over praten!
  • Een servicegericht, enthousiast team waar de klant altijd op nummer 1 staat!
  • Jarenlange samenwerkingsverbanden met de A-leveranciers in de bouw; dus ‘gewoon goed’ bouwmateriaal!
  • Snelle, dagelijkse service, tot aan de deur!
  • Wij ontzorgen u tijdens het gehele bouwproces! Hoe? Nou, door het vooral makkelijk en overzichtelijk te houden. Een vast aanspreekpunt, rechtstreekse telefoonnummers, mailtje, whatsappje en wij regelen het! En taart of worstenbroodjes als er wat te vieren valt!
  • Echt een compleet assortiment, alles wat met de bouw te maken heeft onder 1 dak. En meer dan dat: De laatste trends of de meest actuele mogelijkheden, wij zijn op de hoogte!
  • Het beste, knapste team van collega’s in de bouwmaterialenbranche!

Daarom.

Enkele tips

Tip 1
Een goede voorbereiding is het halve werk! Zorg ervoor dat je alles alvast klaarlegt voordat je start met je klus. Helemaal handig om dit alvast in een logische volgorde te leggen. Zo kun je gemakkelijk in een keer doorwerken.

Tip 2
Vaak gaat het mis bij het afsnijden van de lijmtuit. Let erop dat je de tuit niet te ver afsnijd. Dan ontstaat er een te grote opening. Je kunt het beste vooraf de kier of scheur controleren en de lijmtuit dan zo afsnijden dat deze de breedte heeft van de kier of scheur.

Tip 3
Snij de luimtuit af in een hoek van 45°. Let erop dat de opening niet te groot wordt, want je kunt hem altijd nog groter maken.

Tip 4
Maak de kitranden mooi glad met een lepel of een speciale kitlepel. Eventueel kun je de lepel vochtig maken met wat water voor ene superstrak resultaat!

Woonhuis project Nuland
Woonhuis project Zeeland
Achterkant project Zeeland luxe woonhuis