Uden T: (0413) 25 68 88
Sint-Oedenrode T: (0413) 47 25 65

Wij zijn vandaag geopend
van 7:00 tot 17:30

Wij staan voor u klaar
Tec7 worsten KOMBI Groen

Tec7 Worsten

Lijmen en kitten worden veelal aangeboden in harde plastic kokers. Ondanks de vele voordelen van dergelijke kokers, brengt het voor de afvalverwerking verschillende nadelen met zich mee. Ten eerste blijft een harde koker vóór en na gebruik even groot. Een volle afvalcontainer lege kokers bestaat dus eigenlijk uit allen maar lucht en zorgt voor onnodige CO2-uitstoot tijdens het transport. Om dit te compenseren heeft Tec7 worstpatronen gelanceerd. Hetzelfde product, maar dan met minder verpakkingsmateriaal én is na gebruik volledig samengeperst. Zo wordt de afvalberg met maar liefst 90% gereduceerd in volume.  

Terug naar overzicht

Geplaatst op 30 oktober 2023

Hoe te gebruiken?

Wat is een worstpatroon? 

De worstverpakking bestaat uit een dunne, flexibele folie. Dit in tegenstelling tot de standaard harde kokers. Aan beide uiteinden wordt het patroon afgesloten met een metalen ring, net zoals die vaak bij ‘worsten’ gedaan wordt.  

Gebruik worsten 

Om gebruik te maken van een worstpatroon, maak je gebruik van een worstpistool zoals de Omnigun. In tegenstelling tot een standaard pistool is de houden van een worstpistool volledig dicht. Dit is nodig om de worst stevig op zijn plaats te houden én ervoor te zorgen dat de lijm netjes vooraan uitkomt in plaats van aan de zijkanten.  

Waarom? 

Het belangrijkste argument om te kiezen voor een worstpatroon is de impact die het heeft op het milieu. De folie van een worstpatroon is qua materiaal 15 tot 20 keer dunner dan een standaard koker. Je verbruikt, inclusief de spuitmond, gemiddeld al snel 90% minder afval.  

Daarnaast hebben de worsten ook qua transport én verwerking grote voordelen ten opzichte van de standaard koker. Deze kokers blijven namelijk voor en na gebruik even groot, maar een folie is na gebruik volledig samengedrukt. Dat betekent dat één vrachtwagen met lege kokers overeenkomt met amper één pallet folieverpakking. Een enorme daling in de CO2-uitstoot! 

Hoe bewaar je worsten? 

Goeie vraag! Een van de meest voorkomende twijfels rondom worstpatronen gaat over de bewaring. Je hebt een half patroon gebruikt, wat nu? Gelukkig kunnen de worstpatronen goed bewaard worden door speciale adapters met uitwisselbare spuitmonden. De adapters bevatten twee ‘mesjes’ die zich vastzetten in het patroon. Zo kun je de spuitmond na gebruik in het patroon laten zitten. Bij een correcte afsluiting is een worstpatroon even lang houdbaar als een standaard koker.  

Op voorraad bij KOMBI Bouwmaterialen: 

  • Tec7 alles afdichten, lijmen en monteren worsten 
  • X-Seal Alles en overal afdichten 
  • X-Tack monteren zonder te ondersteunen 
  • Transclear universele afdichtingskit