Uden T: (0413) 25 68 88
Sint-Oedenrode T: (0413) 47 25 65

Wij zijn vandaag geopend
van 8:00 tot 12:00

Wij staan voor u klaar

Dakraam

Dakramen en lichtkoepels

Ben je op zoek naar een manier om meer licht te krijgen op je zolder? Of ben je op zoek naar een oplossing voor meer frisse lucht in bepaalde ruimtes? Dan zijn dakramen wellicht de oplossing! Bij KOMBI Bouwmaterialen hebben we een ruim assortiment als het gaat om dakramen. Je kunt meer informatie vinden bij daglichtsystemen.

Dakraam Nuenen 2

Waarom een dakraam kopen?

Dakramen worden steeds populairder en dat begrijpen wij wel. Wanneer je een dakraam plaatst, ervaar je vele voordelen. Ten eerste levert een dakraam je extra daglicht op. Veel mensen vinden dat erg prettig. We zijn liever in een ruimte met natuurlijk daglicht, dan in een donkere omgeving. Daarnaast zorgen dakramen ook voor extra ventilatie in een woning of bedrijfspand. Het ventileren van ruimtes draagt bij aan een beter woonklimaat. Het is niet alleen fijn om frisse lucht in te ademen, ook voorkom je zo vocht- en schimmelproblemen.

Leveranciers dakraam

Wij werken samen met een aantal gerenommeerde merken als het gaat om dakramen:

 1. Fakro
  Fakro dakramen, synoniem voor innovatie en kwaliteit, brengen de magie van natuurlijk licht in elke ruimte. Met hun geavanceerde ontwerp bieden Fakro dakramen niet alleen overvloedige verlichting en frisse lucht, maar ook een combinatie van elegantie en duurzaamheid.
 2. Velux
  Velux dakramen zijn de belichaming van innovatie en comfort. Ze brengen daglicht en frisse lucht binnen, transformeren elke ruimte in een oase van welzijn. Met duurzame materialen en slimme technologieën bieden Velux dakramen niet alleen esthetische pracht, maar ook energie-efficiëntie en gemak.

Solatube

Het is bewezen dat mensen beter presteren en zich prettiger voelen bij natuurlijk daglicht. Met een daglichtbuis kun je dit ook in gebouwen creëren. De Solatube vangt buitenlicht op met een koepel en transporteert het daglicht via een reflecterende buis. Een prachtige uitvinding!

Een dakraam plaatsen

Om een dakraam te plaatsen heb je ten eerste het juiste gereedschap nodig en je moet natuurlijk ook wel weten hoe je een dakraam moet plaatsen. Het lijkt vrij eenvoudig, maar je moet met een aantal zaken rekening houden. Ten eerste moet je weten hoe groot het dakraam moet zijn. Je kunt het raam vrij nauwkeurig opmeten.

Waar moet ik op letten bij het plaatsen van een dakraam?

 1. Het allerbelangrijkste is het kiezen van de juiste maat! Het dakraam moet natuurlijk wel zorgen voor voldoende daglicht en ventilatie.
 2. De balken en plaatsing van het dakraam. Wanneer er al horizontale balken in je dak lopen, kun je ervoor kiezen om een dakraam te plaatsen die daar tussen past. Zo hoef je verder geen aanpassingen te doen. Heb je geen zicht op de dakconstructie, dan wordt het wat lastiger en arbeidsintensiever.
 3. Als de ruimte vochtig is, dan raden we een dakraam van kunststof aan.
 4. Dakramen zijn er in verschillende soorten en maten. Wij kunnen niet in jouw portemonnee kijken, dus het is belangrijk om een budget te bepalen en je daaraan te houden.
 5. Plaats het raam op een hoogte waar jij blij van wordt!