Uden T: (0413) 25 68 88
Sint-Oedenrode T: (0413) 47 25 65

Wij zijn vandaag geopend
van 8:00 tot 12:00

Wij staan voor u klaar

Douglashout

Douglashout wordt de laatste jaren steeds populairder. Het is een naaldhoutsoort die afkomstig is uit Noordwest Europa. Een van de hardste naaldhoutbomen, de Douglasspar. Het heeft van nature een hoge duurzaamheid en sterkte. Dat maakt douglashout zeer breed toepasbaar. Deze houtsoort is nog niet net zo bekend als eiken of vuren, maar toch zien we dat er steeds vaker naar douglashout wordt gevraagd.

Dougals houten balken

“Populair en duurzaam!”

Douglashout toepassen

Door de mooie uitstraling van douglashout en de lange levensduur kun je douglas voor veel toepassingen gebruiken. Het hout wordt voornamelijk gebruikt voor verschillende tuinprojecten. Denk aan een overkapping of veranda. Maar wat dacht je van douglashout als gevelbekleding? Ook kun je het hout gebruiken voor diverse toepassingen binnen, zoals vloeren, plafonds of wandbetimmeringen. Voor het beste resultaat gebruik je bij de montage en bevestiging speciale RVS schroeven. Ook hiervoor kun je bij KOMBI Bouwmaterialen uiteraard terecht!

Nog langer van douglashout genieten

Door droging wordt douglashout steeds sterker en harder. Hoe langer het hout droogt, hoe langer onbehandeld douglashout goed blijft in de buitenlucht. Wanneer je het hout niet behandeld, gaat het ongeveer 15 jaar mee. Door weersinvloeden gaat het hout vergrijzen. Sommige mensen vinden dat leuk, sommigen willen dat juist voorkomen.

Wil je er nog langer van genieten? Dat kan door het te behandelen, met bijvoorbeeld een mooie tint beits. Neem dan eens contact op met een van onze verkoopadviseurs. Die kunnen je hierover adviseren.

Medewerker in houtzagerij Sint Oedenrode
Douglashout zagerij in gebruik
Douglashout zagen bij KOMBI
Uitsluitend toegang onder toezicht

Koop je douglashout bij KOMBI Bouwmaterialen!

Bij KOMBI Bouwmaterialen koop je moeiteloos topkwaliteit douglashout. Zowel zakelijke klanten, professionals in de bouw als particulieren kunnen bij ons terecht. Of het nu voor een tuinproject, terras of meubelstuk is, onze duurzame douglasplanken staan garant voor langdurige schoonheid en stevigheid. Gegarandeerd hout van hoge kwaliteit tegen scherpe prijzen. Maar ook voor al je overige hout- en bouwmaterialen ben je bij ons aan het juiste adres.

Ohja! En wist je ook al dat we een zaagservice hebben?

 

Hoogwaardige kwaliteit douglashout

Bij KOMBI Bouwmaterialen bieden we hoogwaardig douglashout dat voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. Ons douglashout is afkomstig van duurzame bronnen en staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid en robuustheid. Of je nu een buitenterras, schutting, pergola, of ander bouwproject plant, ons douglashout is de ideale keuze. Dankzij de natuurlijke duurzaamheid en weerbestendigheid van dit hout gaat het jarenlang mee zonder veel onderhoud. Bovendien bieden we een breed scala aan afmetingen en profielen, zodat je precies het juiste materiaal kunt vinden voor jouw specifieke behoeften. Vertrouw op onze verkoopadviseurs voor hoogwaardig douglashout dat jouw project naar een hoger niveau tilt.