Uden T: (0413) 25 68 88
Sint-Oedenrode T: (0413) 47 25 65

Wij zijn vandaag geopend
van 8:00 tot 12:00

Wij staan voor u klaar

Felixwood

Houten gevelbekleding

De collectie hardhoutsoorten van FelixWood zijn van nature erg goed bestand tegen rot en schimmels, waardoor extra behandeling overbodig is. Met houtsoorten zoals Ipé, Mukulungu, Merbau, Bangkirai, Kapur of Robinia bent u beschermd tegen insecten en hout-etende-schimmels. Hardhout biedt een hogere duurzaamheid en betere bescherming tegen weersomstandigheden dan behandeld naaldhout, met minder kans op scheuren op splinters dankzij sterkere vezels.  

 

Logo Felixwood

Natuurlijk en authentiek FelixWood

Het hout van FelixWood is levend materiaal, dat in de loop van de tijd verandert. In eerste instantie heeft het een diep roodbruine kleur, maar na verloop van de tijd wordt het geleidelijk lichter en uiteindelijk transformeert het naar grijs met zilverachtige tinten. Het reageert op de seizoenen en de vochtigheid van de omgeving door te krimpen en uit te zetten. Het unieke karakter van hout, met zijn oppervlaktescheurtjes en kleine noesten, is een teken van zijn levendigheid. Soms verandert de houtnerf, waardoor aders met verschillende kleuren zichtbaar worden door de reflecties van zonlicht 

In onze showroom

Geen een plank is hetzelfde, dus we nodigen je graag uit in onze showroom, waar je de verschillende houtsoorten kunt komen bekijken en je te laten inspireren en adviseren door onze deskundigen. 

 

Felixwood

Projecten Felixwood

Project 1 Variwood
Project 2 Variwood
Project 3 Variwood
Project 4 Variwood

Specificaties

  • Rot/schimmel bestendig  
  • Levend materiaal 
  • Unieke en uitzonderlijk materiaal 
  • Niet erg gevoelig voor warmte 
  • Duurzaam