Uden T: (0413) 25 68 88
Sint-Oedenrode T: (0413) 47 25 65

Wij zijn vandaag geopend
van 8:00 tot 12:00

Wij staan voor u klaar
Favoriete product Sven Ubilfex Finio

Het favoriete product van – Sven

Deze maand vertelt onze collega Sven jullie graag meer over een van zijn favoriete producten van het moment. Het is een nieuw product van onze leverancier Ubbink, namelijk de Ubiflex Finio. Dit is een verbeterde versie van de bestaande loodvervanger. Loodvervanger wordt gebruikt voor het lekvrij afwerken van dakconstructies. Voorheen werd ‘normaal lood’ gebruikt op daken om lekkages te voorkomen, maar zoals je ziet blijft dit ontwikkelen.

Omdat de puzzel op het dak steeds complexer wordt, is het extra belangrijk om aandacht te besteden aan de essentiële waarden van het dak, zoals de waterdichtheid. Dat is precies de kwaliteit waar Ubiflex Finio op inspeelt. Binnen enkele seconden na aanbrengen hecht de loodvervanger zich aan de ondergrond en is de aansluiting waterdicht. 

Je merkt pas hoe fijn dit product is als je er zelf mee aan de slag gaat. Stond je tot nu toe nog lood op het dak aan te kloppen, dan is dat nu verleden tijd. Buiten een scherp mes en je eigen handen heb je verder geen extra gereedschap nodig. Je kunt het product dan direct verwerken. Eerst snijd je het product op maat, daarna verwijder je de bovenste plakstrip en met je handen modelleer je het materiaal in de gewenste vorm, ten slotte verwijder je de onderste plakstrip waarmee je de waterdichte afsluiting creëert. Eitje! 

De dubbele plakstrook hecht zich snel aan de meest voorkomende ondergronden, zoals: 

  • steen 
  • zink 
  • aluminium 
  • staal 
  • keramische en betonnen dakpannen 
  • hout 
  • kunststof 

Na het verwijderen van de plakstrip, breng je de Ubiflex Finio aan en rol je de waterdichte afsluiting tegen de dakpannen. Zorg ervoor dat de Finio-delen elkaar overlappen op de hoek of rond een detail. Door de vulkanisatie die optreedt in het materiaal is zelfs hier de dakaansluiting volledig waterdicht. Supersnel en eenvoudig in verwerking. Wij zeggen doen!

Terug naar overzicht

Geplaatst op 3 oktober 2023