Uden T: (0413) 25 68 88
Sint-Oedenrode T: (0413) 47 25 65

Wij zijn vandaag geopend
van 8:00 tot 12:00

Wij staan voor u klaar
KOMBI academie, tom en stijn bouw

KOMBI AKADEMIE

Leren in de praktijk 

Wat is ontzettend belangrijk bij KOMBI Bouwmaterialen, op eigenlijk alle vlakken? Kennis van bouwmaterialen! In het magazijn moet je weten wat je moet ‘picken’, als chauffeur moet je weten welke materialen je moet lossen en natuurlijk is het wel handig om te weten wat je nou eigenlijk aan de klant verkoopt. De product sessies vliegen ons om de oren en daar zijn we blij mee, want we blijven maar al te graag bij de tijd. Na wat brainstormen over de KOMBI AKADEMIE kwam Ellen met het idee om onze (nieuwe) collega’s ervaring op te laten doen op de bouwplaats. Samen met een van onze relaties, Bouwbedrijf P. van Driel, hebben we een plan gemaakt om ons nieuwe aanwas ervaring op te laten. 

We gaan in gesprek met onze jonge collega’s Tom en Stijn over hun ervaring van deze manier van leren. Hoe vinden ze het om op deze manier te leren. Het is een traject van een half jaar nu. 

Terug naar overzicht

Geplaatst op 11 juni 2024

Wat vinden jullie van deze manier van leren?

Het is niet alleen voor ons een mooie ervaring, ook voor collega’s denken we dat dit een goede en leuke manier is om te leren. Het is vooral keileuk om een paar dagen op de bouw te staan! Lekker afwisselend, met nieuwe dingen om te zien en te leren. Het klantcontact en de praktische kennis die ze opdoen, zijn echt super waardevol. Ook geven ze aan dat het wel fijn is dat ze samen kunnen gaan. Toch een stuk gezelliger 😉 Zo kunnen ze elkaar aanvullen, samen lachen om de dingen die ze meemaken, maar zo kunnen ze ook samen alle nieuwe innovaties in de bouw bijhouden, wat hen nog beter maakt in hun werk bij KOMBI.

Samen is wel leuker! Leuke manier van het bijhouden van alle innovaties in de bouw 

Wat hebben jullie tot nu toe allemaal gedaan?

Vooraf is een planning gemaakt van wat we allemaal kunnen en mogen doen. Inmiddels hebben ze verschillende aspecten van de ruwbouw gezien, zoals funderingen, breedplaatvloeren, deuren hangen, metselen, spouw isoleren, vloeren leggen, en geveltimmerwerk. Of ze ook aan afbouw mogen deelnemen, hangt van het project af. Er zijn een aantal belangrijke bouwpunten die Stijn en Tom in ieder geval gezien willen hebben. Deze ervaring helpt hen om hun kennis en vaardigheden te vergroten. De volgende werkzaamheden staan op hun lijstje:

 • Spouw isoleren: Het juiste materiaal en de techniek zijn cruciaal voor een goed geïsoleerde spouwmuur
 • Vloeren: Het leggen van een breedplaatvloer
 • Stelkozijnen: Een belangrijk onderdeel voor het raamwerk van een gebouw
 • Geveltimmerwerk: De mooie afwerking van huizen
 • Metselen: Een stevige en nette muur metselen is een kunst op zich
 • Deuren: Van het afhangen tot het afstellen

Ook collega Lars wilde weten hoe een breedplaatvloer werd gelegd en is daarom ook een keer meegegaan, gefaciliteerd door Ellen en Joost. Om de mannen van P. van Driel te bedanken voor hun flexibiliteit hebben ze (natuurlijk) ook genoeg worstenbroodjes meegenomen.

En merken jullie er al iets van?

Ja, beide heren geven aan al verschillende vragen konden beantwoorden vanuit de praktijkkennis die ze hebben opgedaan. Praat ook een stuk gemakkelijker! Zo had Stijn onlangs een klantvraag over welke blokken onder metselwerk gebruikt worden. Omdat hij dit op de bouwplaats had gezien, kon hij deze vraag direct beantwoorden. Tom heeft recent nog gevelbekleding verkocht aan het huis waar ze dus regelmatig mogen meekijken. Binnenkort gaat hij samen met Stijn dit ook zelf plaatsen. De bewoners hebben samen met Tom gekeken wat ze mooi vonden en nu mag Tom dit zelf gaan bevestigen. Daar kijkt hij wel naar uit!

Leuk klantcontact! Worstenbroodjes en feest bij het hoogste punt van de woning! 

Extraatje

Wat deze ervaring extra bijzonder maakt, is het leuke klantcontact dat erbij komt kijken. Stijn en Tom hebben niet alleen veel geleerd, maar ook genoten van de gezellige momenten op de bouwplaats. Wie wordt er nou niet blij van worstenbroodjes? Daarnaast hebben ze ook het bereiken van het hoogste punt van de woning gevierd. Deze momenten versterken niet alleen de band met de klanten, maar zorgen ook voor onvergetelijke herinneringen en een fijne werksfeer.

Zo wordt leren en werken op de bouw niet alleen nuttig, maar ook ontzettend leuk en gezellig. En dat is precies wat het team van KOMBI Bouwmaterialen zo waardevol vindt aan deze leerervaring!

Tips van Stijn en Tom

 • Perfect voor medewerkers met groeipotentie
 • Niet alleen voor jongeren, iedereen kan ervan profiteren
 • Vooraf goed plannen is cruciaal
 • Kennis van gevelbekleding en het productieproces boost de verkoop
 • Beide partijen moeten de meerwaarde ervan inzien
 • Een boekje met productnamen en een plattegrond van het magazijn is superhandig
 • Producttrainingen zijn nuttig, maar hands-on ervaring blijft het beste hangen

Ben je benieuwd hoe Stijn en Tom het er verder vanaf brengen op de bouwplaats? We blijven hun traject op de voet volgen en wie weet nemen zijn onze socials nog een keertje over! Houd onze updates in de gaten en ontdek samen met ons de wereld van bouw en klantcontact bij KOMBI.

KOMBI AKADEMI kombi levert hier
kombi akademie beton storten tom
kombi akademie tom sjouwen
kombi akademie balken
kombie akademie bouwplaats
kombi akademie bouwen stijn
kombi akademie beton storten op het dak
thumb-KOMBI AKADEMI kombi levert hier
thumb-kombi akademie beton storten tom
thumb-kombi akademie tom sjouwen
thumb-kombi akademie balken
thumb-kombie akademie bouwplaats
thumb-kombi akademie bouwen stijn
thumb-kombi akademie beton storten op het dak