Uden T: (0413) 25 68 88
Sint-Oedenrode T: (0413) 47 25 65

Wij zijn vandaag geopend
van 8:00 tot 12:00

Wij staan voor u klaar

Lichtkoepel

Op zoek naar meer licht inval?

Wil je graag meer licht inval creëren in je huis of juist extra ventilatie in bepaalde ruimtes? Dan is een lichtkoepel een goede optie! Bij KOMBI Bouwmaterialen hebben we een ruim assortiment als het gaat om lichtkoepels. Op deze pagina leggen we je meer uit over lichtkoepels of neem hier een kijkje.  

lichtkoepel 2

“Vind de perfecte lichtkoepel.”

Waarom een lichtkoepel kopen

Van daglicht kan je nooit genoeg hebben. We zitten alleen tegenwoordig steeds meer binnen dan buiten. Daarom is een lichtkoepel een goede optie. Het doel van een lichtkoepel is natuurlijk om licht naar binnen te laten stromen op een plek waar moeilijk daglicht kan komen. Lichtkoepels worden vaak geplaatst in gebouwen of huizen met platte daken of ruimtes waar ramen moeilijk te installeren zijn. Het wordt niet alleen gebruikt voor lichtinval, maar het helpt ook voor open/ruimtelijkheid van een gebouw of woning. De lichtkoepels kunnen ook zo gebouwd worden dat er een ventilatiesysteem in zit zodat er ook frisse lucht binnen kan komen. 

Verschillende opties voor lichtkoepel

Je kan alle kanten op met lichtkoepels. Hieronder hebben we een aantal opties voor je uitgeschreven, zodat je een keuze kan maken die het beste bij jouw wensen en behoeften passen. 

 

  • Wil je de zon buiten houden en de hitte binnen verminderen? Dan is er een mogelijkheid om een zonwering te laten plaatsten aan de buitenkant van je lichtstraat.
  • Vind je het allemaal te open en bloot. Dan kun je voor melkglas kiezen in plaats van helder glas. Er valt met melk glas nog voldoende licht naar binnen, maar je zorgt voor meer privacy. 
  • Wil je nog meer natuurlijk licht binnenlaten? Kies dan een ZD (zadeldak). De zijkanten zijn dan helemaal van glas gemaakt. 
  • Wil je minder vaak je ramen wassen? Dat kan. Een transparante antivuilcoating zorgt ervoor dat het minder snel vies wordt. Het vuil blijft minder goed plakken door het beschermlaagje wat er overheen zit en het vuil spoelt sneller weg met regen. 
lichtkoepel 3
lichtkoepel met zonwering
lichtkoepel zadeldak

Kom een lichtkoepel bekijken

Heb je al een keuze gemaakt of wil je liever eerst langskomen bij KOMBI bouwmaterialen? Dat kan namelijk ook. Samen met onze adviseurs kun je de opties bekijken en zo de beste optie kiezen voor je huis of gebouw.