Uden T: (0413) 25 68 88
Sint-Oedenrode T: (0413) 47 25 65

Wij zijn vandaag geopend
van 7:00 tot 16:00

Wij staan voor u klaar
PEFC en FSC gecertificeerd

PEFC en FSC

Duurzaam hout

Ook in de bouwwereld wordt duurzaamheid een steeds belangrijker thema. Ook KOMBI Bouwmaterialen streeft naar duurzaam ondernemen. Vandaar dat een groot deel van ons hout- en plaatassortiment gecertificeerd is. We leggen je graag verder uit wat dit allemaal inhoudt.

PEFC is het internationaal onafhankelijk keurmerk ter bevordering van duurzaam bosbeheer. Het uiteindelijke doel van PEFC is dat alle bossen ter wereld op een duurzame manier worden beheerd. Ruim 1.000.000 boseigenaren die zijn aangesloten bij PEFC beheren wereldwijd meer dan 250 miljoen hectare gecertificeerd bos volgens de eisen en criteria van PEFC.

Duurzaam bosbeheer

PEFC bevordert duurzaam bosbeheer door het bos en de biodiversiteit in stand te houden en een positieve bijdrage te leveren aan het klimaat. Hierbij respecteert PEFC de rechten van de lokale inheemse bevolking en bosarbeiders en leeft de wetten en regels na, zoals bijvoorbeeld EUTR. Daarnaast behoudt PEFC de productiecapaciteit van hout en zorgt er voor dat bossen schoon water blijven leveren.

KOMBI Bouwmaterialen gecertificeerd!

Inmiddels mogen we het van de daken schreeuwen, want KOMBI Bouwmaterialen is PEFC gecertificeerd!

Terug naar overzicht

Geplaatst op 22 augustus 2023