Uden T: (0413) 25 68 88
Sint-Oedenrode T: (0413) 47 25 65

Wij zijn vandaag geopend
van 8:00 tot 12:00

Wij staan voor u klaar

Prefab woningen

Bouw jouw droomhuis supersnel met prefab wonen

Prefab is een afkorting van prefabricage. Een prefab woning wordt voor een groot deel in de fabriek of werkplaats gebouwd. Dit betekent dat de afzonderlijke delen van het huis, zoals de muren, vloeren en het dak, vooraf worden geproduceerd onder gecontroleerde omstandigheden. Vervolgens worden deze onderdelen naar de bouwlocatie vervoerd, waar ze in korte tijd tot een compleet huis worden samengevoegd. 

Voordelen van prefab woningen

  • Snelheid: Een van de grootste voordelen van prefab bouwen is de snelheid. Omdat de productie van de onderdelen in de fabriek plaatsvindt, kan het bouwproces op de locatie aanzienlijk worden verkort. Dit betekent dat je huis binnen enkele weken in plaats van maanden klaar kan zijn om in te trekken. 
  • Kwaliteit: Door te bouwen in een gecontroleerde fabrieksomgeving wordt de kans op bouwfouten verminderd. De onderdelen worden met precisie gemaakt, wat resulteert in een hogere bouwkwaliteit en duurzaamheid. 
  • Weersonafhankelijk: Traditionele bouwmethoden kunnen vertraging oplopen door slecht weer. Bij prefab woningen is dit geen probleem, omdat het grootste deel van de bouw binnenshuis gebeurt. Dit zorgt voor een betrouwbaarder en consistenter bouwschema. 
  • Duurzaamheid: Prefab woningen zijn ontworpen met het oog op duurzaamheid. Van energiezuinige materialen tot minimalisering van bouwafval, jouw nieuwe huis is milieuvriendelijk. 
  • Kostenbesparing: “Door efficiënte productieprocessen en minder arbeidskosten zijn prefab woningen vaak goedkoper dan traditionele bouwmethoden.” 

Hoe werkt het ?

Ontwerpfase 

Allereerst is er de ontwerpfase. Samen met onze architecten kies je een ontwerp dat aan jouw wensen voldoet. Of je nu een modern, traditioneel of uniek ontwerp wilt, de mogelijkheden zijn eindeloos. 

Productie 

Vervolgens gaat jouw woning in productie. De bouwdelen van je woning worden in onze fabriek geproduceerd. Dit omvat muren, daken, vloeren en soms zelfs complete kamers die al voorzien zijn van installaties en afwerkingen. 

Transport en montage

Daarna volgt het transport en montage. De geprefabriceerde onderdelen worden naar de bouwlocatie getransporteerd. Hier worden ze door ervaren bouwteams in elkaar gezet, wat resulteert in een volledig afgewerkte woning in een fractie van de tijd die traditionele bouwmethoden vereisen. 

 

Construq prefab woningen voorkant
construq zijkant prefab woningen
prefab woningen construq achterkant

Klaar om jouw droomhuis te bouwen?

Kortom, prefab wonen biedt een snelle, duurzame en kosteneffectieve manier om jouw ideale thuis te realiseren. Of je nu op zoek bent naar een gezinswoning, een vakantiewoning of een kleinere woning voor twee, prefab biedt een oplossing die bij jou past. Neem vandaag nog contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en de eerste stap te zetten naar jouw nieuwe woning.