Uden T: (0413) 25 68 88
Sint-Oedenrode T: (0413) 47 25 65

Wij zijn vandaag geopend
van 7:00 tot 17:30

Wij staan voor u klaar

Vuren koop je bij KOMBI Bouwmaterialen

Wat is vuren?

Vuren, ofwel vurenhout, is wat vanwege de stevigheid veel wordt gebruikt voor het maken van constructies. Niet voor niets dus dat vurenhout een van de meest gebruikte houtsoorten van dit moment is. Het is een veelzijdig houttype met diverse voordelen. Vuren balken zijn voornamelijk geschikt voor binnentoepassingen, maar tegenwoordig wordt het ook buiten steeds meer toegepast. Zorg er dan wel voor dat je het hout hebt behandeld, zodat het beschermd is tegen vocht.

Vurenhout balken vuren

Verwerken van vuren

Ondanks het sterke karakter van vuren balken, zijn ze laag in gewicht. Daardoor is vurenhout erg makkelijk te bewerken en verwerken. Daarnaast kan het voor diverse bewerkingstechnieken gebruikt worden. Denk aan schaven, zagen of frezen. Balken kun je met elkaar verbinden door middel van lijm, schroeven of spijkers. Of ben je van plan het hout van een andere kleur te voorzien? Dan kun je de vurenhout eenvoudig afwerken met verf of beits.

Toepassingen van vurenhout

Er zijn verschillende soorten vuren balken verkrijgbaar die voor verschillende toepassingen gebruikt kunnen worden. In ons assortiment vind je verschillende afmetingen en toepassingen. Ook zijn er verschillende bewerkingen van vurenhout, denk aan geschaafde of een ruwe uitvoering. Daarbij zijn geschaafde balken wat gladder, maar kunnen ongeschaafde balken eerder splinteren.

Voordelen van vurenhout

  1. Vurenhout is gemakkelijk te verwerken
  2. Voor zowel binnen als buiten toepasbaar
  3. Vurenhout is een sterke houtsoort
  4. Relatief goedkoop, gezien de sterkte en veelzijdigheid
  5. Het is duurzaam, zeker wanneer je vurenhout behandeld

Verschillende afmetingen

Het assortiment van KOMBI Bouwmaterialen kunnen we ruim noemen. Wij hebben een uiteenlopende hoeveelheid aan verschillende maten vurenhouten balken. Uiteraard lopen de prijzen ook uiteen. Vraag een van onze medewerkers naar de huidige vurenhout prijzen. De volgende balken kun je in ons assortiment vinden:

  • Bekijk maatvoeringen ruw vurenhout
  • Bekijk maatvoeringen geschaafd vurenhout
  • Bekijk maatvoeringen geïmpregneerd vurenhout
  • Bekijk maatvoeringen overig vurenhout