Uden T: (0413) 25 68 88
Sint-Oedenrode T: (0413) 47 25 65

Wij zijn vandaag geopend
van 7:00 tot 16:00

Wij staan voor u klaar

OSB platen

OSB platen kopen bij KOMBI Bouwmaterialen

Ben je op zoek naar eenvoudig te verwerken constructieplaten waarmee je bijvoorbeeld vloeren of wanden maakt? Dan zijn OSB-platen meer dan geschikt! Je kunt OSB-platen gemakkelijk verbinden en zijn vrijwel naadloos. OSB staat voor een Engelse afkorting: ‘Oriented Strand Board’. Dit staat voor de manier van produceren. OSB bestaat voor 95% uit houtvezels die zijn aangevuld met lijm. Dit maakt OSB-platen sterk, licht van gewicht en bestendig tegen licht vochtige omgevingen. Ohja, en gooi een OSB-plaat niet zomaar weg, want deze is volledig recyclebaar!

Plaatmateriaal gestapeld OSB

Veelzijdig en goedkoop plaatmateriaal

Niet alleen het decoratieve uiterlijk van OSB maakt de platen zeer aantrekkelijk voor het toepassen in interieurs. Denk aan wanden, of kasten van OSB. De uitstraling is eigentijds, maar zeker ook functioneel. Het maakt dus op vele manieren toepasbaar. Ook wordt er steeds meer gebruik van gemaakt in de houtskeletbouw.

OSB wordt ook vaak verkozen boven het duurdere underlayment of multiplex. Sterk, licht en duurzaam, dat wil je hebben!

Diktes van osb-platen

Bij KOMBI Bouwmaterialen vind je verschillende diktes en lengtes van watervaste OSB-platen. Onze adviseurs denken graag met je mee, want voor ieder bouwproject leent een bepaalde kwaliteit zich beter. Het hout is makkelijk aan elkaar te monteren. Heb je vragen?

Toepassing van OSB-platen

OSB heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere platen. Zo kunnen ze zowel in droge als vochtige ruimtes gebruikt worden. Gebruik je OSB-platen als wandbekleding in een badkamer, zorg er dan voor dat je deze bedekt met bijvoorbeeld tegels. Doordat ze licht en sterk zijn, zijn OSB-platen goed te verwerken voor constructieve doeleinden.