Plaatmateriaal

Wat kan tijdens het klussen niet ontbreken? Juist plaatmateriaal! Plaatmateriaal is zeer geschikt voor het aftimmeren, maar door haar diversiteit is het voor veel soorten klussen geschikt. Plaatmateriaal is gemakkelijk te bewerken en te vormen naar waar het voor bestemd is. Daarom geldt bij KOMBI Bouwmaterialen: ‘Voor iedere toepassing, de juiste plaat’. Voor de meest voorkomende toepassingen liggen de platen op voorraad in Uden en Sint Oedenrode. Voor andere toepassingen geven onze houtspecialisten graag een passend advies.

Welk plaatmateriaal heb ik nodig?

Er zijn verschillende soorten plaatmateriaal, zoals multiplex, OSB, MDF en underlayment. Je hebt houten platen Zo heb je bijvoorbeeld houten platen die geschikt zijn als timerhout en voor het afwerken. Dan heb je triplex wat bijvoorbeeld erg geschikt is voor constructieve en/of decoratieve doeleinden. Bepaalde soorten triplex zijn geschikt voor zowel binnen als buitenshuis gebruik.

Zo zie je maar dat het erg complex is. Wil jij meer informatie en deskundig advies, neem dan contact op met onze specialisten. Zij staan je graag te woorden op het gebied van plaatmateriaal, maar ook voor andere bouw gerelateerde vragen.

Tips voor werken met plaatmateriaal

Je wilt graag dat je plaatmateriaal mooi blijft. Dus om schade, verkleuring en kromtrekken te voorkomen, hebben wij de volgende tips:

  1. Sla het op in een droge ruimte. Het liefst binnen en anders onder een zeil.
  2. Verplaats je het plaatmateriaal naar een andere ruimte? Laat het dan acclimatiseren en controleer of er geen achtergebleven vocht zit.
  3. Bij de bewerking moet je goed opletten! Het schuren en afschuinen van de zaagkanten moet zeer nauwkeurig gebeuren. Anders loop je het risico dat de verf niet goed hecht.
  4. Wij raden aan om eerst even voor te boren, voordat je gaat schroeven. Als je multiplex goed ondersteunt onder het boorgat, kan de onderzijde van de plaat niet versplinteren.
  5. Werk schroefgaten af met een niet-krimpend overschilderbaar vulmiddel voor het beste resultaat!