Uden T: (0413) 25 68 88
Sint-Oedenrode T: (0413) 47 25 65

Wij zijn vandaag geopend
van 7:00 tot 17:30

Wij staan voor u klaar

Gipsplaten

Gipsplaten kopen bij KOMBI Bouwmaterialen

Ben je bezig met een bouwproject? Dan is de kans zeer groot dat je gipsplaten nodig gaat hebben. Van het plaatsen van een scheidingswandje tot het verbouwen van je zolder. Gipsplaten komen in iedere ruimte wel van pas. Ons assortiment is zeer ruim, dus voor ieder project hebben we de juiste materialen. Twijfel je welk materiaal je nodig hebt voor jouw project? Schroom niet om ons te bellen! Onze adviseurs denken graag met je mee.

Gipsplaten kopen KOMBI

Gipsplaten en gipswandplaten

Gipsplaten worden meestal gebruik om een wand of plafond te plaatsen. Het assortiment van KOMBI Bouwmaterialen bestaat uit verschillende soorten en maten. Het grote voordeel van gipsplaten is dat ze gemakkelijk te plaatsen zijn en snel voor een mooi resultaat zorgen. Een mooi plafond plaatsen in de slaapkamer? Met gipsplaten kies je voor een strakke uitstraling, maar zeker ook voor kwaliteit! Heb je snel iets nodig, kom dan langs! Een ruime voorraad gipsplaten en voldoende koffie. Advies inwinnen terwijl er voor je wordt ingeladen. Klinkt prima toch.

Wat is het verschil tussen stucplaten en gipsplaten?

Gipsplaten en stucplaten worden als hetzelfde gezien. Toch zijn er een aantal belangrijke verschillen. We zetten het even voor je op een rij:

Gipsplaten Stucplaten
Kern van de plaat

Gips

Gips

Buitenkant

Wit of grijs karton

Bruin karton

Toepassing
  • Wanden
  • Plafonds
  • Wanden
  • Plafonds
Brandwerend/geluidsisolerend

Ja

Ja

Te monteren op
  • Frame van hout
  • Metalen profielen
  • Frame van hout
  • Metalen profielen
Afstand rachelwerk 30 cm

40 cm

Stuken na installatie

Ja Ja
Voorstrijkmiddel noodzakelijk Ja

Nee

Direct af te werken met verf Ja

Nee

Verschillen in montage

Er zit vooral ook een verschil in monteren van gips- en stucplaten. Zoals je hierboven in het overzicht ziet, moet er rekening gehouden worden met verschillende afstanden van het rachelwerk. Daarnaast moeten stucplaten haaks op de rachels worden gezet en raden we aan om langs de naden een kleine kier aan te houden. Gipsplaten kun je direct op elkaar aan laten sluiten. Een ander verschil in montage is dat er bij stucplaten de kopse kanten koud tegen elkaar aangebracht moeten worden. Ze moeten verspringend van elkaar worden aangebracht voor een optimale houvast.