Uden T: (0413) 25 68 88
Sint-Oedenrode T: (0413) 47 25 65

Wij zijn vandaag geopend
van 7:00 tot 17:30

Wij staan voor u klaar

Houten gevelbekleding

Wil je je gevel een natuurlijk, warme uitstraling geven? Kies dan voor houten gevelbekleding. Van noestarm Siberisch lariks tot Europees naaldhout. De keuze voor houten gevelbekleding is reuze bij KOMBI Bouwmaterialen. We werken met verschillende leveranciers samen, waarbij hoogwaardig en duurzaam hout de norm is. Iedere houtsoort heeft zijn eigen specifieke eigenschappen. Daarmee zorgen wij voor een compleet aanbod van houten gevelbekleding.

Houten gevelbekleding showroom 1

Kiezen voor houten gevelbekleding

De keuze voor gevelbekleding is al lastig. Dan is de keuze voor welke houtsoort gevelbekleding al helemaal een goede vraag. Niet iedere houtsoort monteert u op uw gevel. Bij woningen heeft houten gevelbekleding te maken met warmte van binnen en wisselende weersomstandigheden van buiten. Denk aan extreme hitte of kou. Laat u dus adviseren door onze specialisten!

Horizontaal of verticaal?

Horizontale gevelbekleding

Bij de meeste gebouwen wordt gevelbekleding horizontaal geplaatst. Dit betekent dat u uw achterlatten, ook wel ‘rachels’ genoemd, verticaal geplaatst worden om de 40 a 60 cm, hart tot hart. Monteer gevelhout nooit te strak, zorg voor ruimte voor werking van het hout. Het meest populair is red cedar hout is halfhouts of Zweeds rabat vorm.

Verticale gevelbekleding

Verticale planken op uw gevel worden minder vaak toegepast. Dit wordt channelsiding genoemd. Channelsiding zijn speciale planken voor verticale gevelbekleding. Zo heb je ook Rhombus profiel. Dit is een soort schuine rechthoek die ook veel verticaal wordt toegepast.

 

 

Bouwmaterialen Gelderland
Gevelbekleding favoriete product 3
Houten gevelbekleding

Kiezen voor houten gevelbekleding

Vind je het lastig om een keuze te maken? Dat snappen wij wel. Naast de verschillende soorten houten gevelbekleding, moet je ook nog nadenken over de kleur en hoe je de gevelbekleding op je gevel wilt plaatsen. De mogelijkheden lijken eindeloos. Uiteraard willen wij je graag helpen bij het maken van je keuze. Kom dus een keer langs om een kijkje te nemen in onze showroom! Onze adviseurs kijken en denken graag met je mee!

Vijf voordelen van houten gevelbekleding

Hout op uw gevel heeft veel voordelen, naast dat het er prachtig uitziet. Hier 5 voordelen van houten gevelbekleding op een rijtje:

  1. Warme uitstraling
  2. Duurzame en verantwoorde keuze
  3. Groot aanbod
  4. Eenvoudig te plaatsen en te vervangen
  5. Goede isolatie

Houten gevelbekleding is populair!

Houten gevelbekleding is een populaire keuze voor zowel esthetische als functionele doeleinden in de bouw. Het gebruik van hout geeft gebouwen een warme, natuurlijke uitstraling en past goed in diverse architecturale stijlen, van traditioneel tot modern. Hout is ook duurzaam en milieuvriendelijk, mits het afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Het biedt uitstekende isolatie, helpt energie te besparen en reguleert vocht in gebouwen. Bovendien is houten gevelbekleding relatief eenvoudig te installeren en te onderhouden. Het vereist regelmatige behandeling om de levensduur te verlengen. Kortom, houten gevelbekleding combineert schoonheid, duurzaamheid en functionaliteit, waardoor het een veelgebruikte keuze is in de bouwsector.