Uden T: (0413) 25 68 88
Sint-Oedenrode T: (0413) 47 25 65

Wij zijn vandaag geopend
van 8:00 tot 12:00

Wij staan voor u klaar

MDF plaat

Veelzijdigheid en kwaliteit

Bij KOMBI Bouwmaterialen zijn we verheugd om u een uitgebreid assortiment hoogwaardige bouwmaterialen aan te bieden, waaronder de veelzijdige en duurzame MDF plaat. Of u nu een professionele aannemer bent of een gepassioneerde doe-het-zelver, MDF platen bieden een scala aan mogelijkheden voor uw bouwprojecten. Laten we eens kijken naar de voordelen en toepassingen van MDF platen en ontdekken waarom ze een waardevolle keuze zijn voor uw constructiebehoeften.

MDF plaat

“Voor al uw bouwoplossingen”

Wat is MDF plaat?

MDF staat voor Medium-Density Fiberboard, een samengeperst houtvezelproduct dat wordt vervaardigd uit fijngemalen houtvezels, gemengd met lijm en samengeperst onder hoge druk en temperatuur. Het resultaat is een dichte en gladde plaat met uniforme structuur en uitstekende eigenschappen. MDF platen zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en afmetingen, waardoor ze geschikt zijn voor diverse bouwtoepassingen.

Voordelen van mdf platen

Eenvoudige bewerking:

MDF platen kunnen gemakkelijk worden bewerkt met standaard houtbewerkingsgereedschap, waaronder zagen, boren en frezen. Dit maakt ze ideaal voor maatwerk en precisieprojecten.

Stabiliteit:

Dankzij de uniforme dichtheid zijn MDF platen zeer stabiel en minder gevoelig voor krimp en uitzetting dan massief hout. Hierdoor zijn ze ideaal voor toepassingen waarbij nauwkeurigheid en stabiliteit vereist zijn.

Afwerking:

MDF platen hebben een glad en consistent oppervlak, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden afgewerkt met verf, lak of fineer voor een esthetisch aantrekkelijke uitstraling.

Veelzijdigheid:

MDF platen kunnen worden gebruikt voor diverse toepassingen, zoals meubels, kasten, interieurafwerking, scheidingswanden en decoratieve elementen.

Duurzaamheid:

Door de stevige constructie en hoge densiteit bieden MDF platen een lange levensduur en zijn ze bestand tegen dagelijks gebruik.

Toepassingen

Bij KOMBI Bouwmaterialen hebben we een ruime keuze aan MDF platen die geschikt zijn voor talloze bouwprojecten. Hier zijn enkele populaire toepassingen:

  1. Meubels: Van boekenplanken tot tafelbladen, MDF platen kunnen worden gebruikt voor het maken van diverse meubelstukken vanwege hun stabiliteit en gladde afwerking.
  2. Interieurafwerking: Voor scheidingswanden, lambrisering en plafonds bieden MDF platen een uitstekende basis voor een strakke en moderne uitstraling.
  3. Kasten: MDF platen zijn ideaal voor het bouwen van kasten, zowel voor keukens als opbergkasten, vanwege hun duurzaamheid en veelzijdigheid.
  4. Decoratieve elementen: Creëer decoratieve elementen zoals panelen, lijsten en ornamenten met MDF platen, die gemakkelijk kunnen worden gevormd en afgewerkt.