Dakmaterialen & Dakpannen

De meest betrouwbare soort dakbedekking, dan bedoel je dakpannen. Een dakpan is gebakken klei of gevormd beton die je kunt gebruiken voor een hellend dak. Voor ieder dak is een geschikte dakpan te vinden. Wij maken onderscheid in twee verschillende soorten dakpannen:

  1. Keramische dakpannen
  2. Betonnen dakpannen

Keramische dakpannen

Keramische dakpannen zijn gemaakt van oude zeeklei en rivierklei. Deze klei wordt gekneed en in mallen geperst. Daarna worden ze in de over gebakken en het resultaat mag er wezen! Keramische dakpannen worden vaak mooier en sierlijker gevonden. Daarnaast zijn ze gladder, waardoor je minder last hebt van vuil en mos.

Betonnen dakpannen

Betonnen dakpannen zijn wat voordeliger dan keramische dakpannen en vaak zijn ze qua formaat ook wat groter. Betonnen dakpannen bestaan uit een mengsel van zand, water en cement of klei. De pannen zijn sterker dan keramiek en door de grootte van betonnen pannen, gaat het leggen van de dakpannen relatief snel. Vaak zit er nog een acrylaat beschermlaag op de pan, waardoor deze beschermt is tegen mossen, algen en stof.

Natuurlijk heb je dakpannen in alle vormen, afmetingen, kleuren en afwerkingen. KOMBI Bouwmaterialen heeft een enorm assortiment dakpannen, dus je kunt echt voor iedere klus bij ons terecht. Wil je eens komen kijken naar alle mogelijkheden? Dat kan! Maak een afspraak en een van onze dakspecialisten kijkt graag met je mee.

Daktoebehoren

Ook voor al uw dakmaterialen kunt u terecht bij KOMBI Bouwmaterialen. Denk aan panlatten, folie, tengels, zonnepanelen en ga zo maar even door. Voor zowel hellende daktoebehoren als plakdakmaterialen kunt u bij ons terecht.

Om jouw dak mooi af te werken, is voor ieder soort dakpan een breed scala aan hulpstukken beschikbaar. Een mooi pannendak valt of staat met de afwerking! Vandaar dat we ook voor ieder model een eigen assortiment hulpstukken en bevestigingsmaterialen in huis hebben. Denk aan de volgende hulpstukken:

  • Nokpan of nokvorst
  • Hoek- of gevelpan
  • Broekstuk of vorstenhoed
  • Hoekkeper

Natuurlijk zijn er nog veel meer hulpstukken waar je aan moet denken bij het afwerken van daken. Heb je hier vragen over of wil je graag een offerte opvragen? Neem dan contact op met een van onze verkoopmedewerkers.

Wij werken samen met de volgende leveranciers:

Wienerberger Koramic

Monier

Nelskamp